Karácsony


A karácsony története

A keresztény világban a karácsonyt a 4. században kezdték ünnepelni. Ekkor volt a téli napforduló. A pogány egyházak átalakulásával fontos keresztény ünneppé lépett elő. Az új élet keletkezésének ünnepe lett, amikor a természet készült a tavaszi ébredésre. A karácsonyi jókívánságok is bőségről, jó termésről szóltak.
A kereszténység a karácsony ünneplésének más értelmet adott. A megváltás ünnepe, melyet Isten az ő fia által küldött , mellyel megajándékozott minden embert. Erre vezethető vissza az egymás kölcsönös megajándékozása. A karácsony egy tradicionális keresztény ünnep, azonban sok nem keresztény ember is ünnepli világszerte a szeretet ünnepeként.
A karácsony elsősorban a családok ünnepe, melyet a nyugalom, meghittség és a mindennapi gondoktól való elszakadás jellemez. Fontos szerepe a családi kötelékek megerősítése, a karácsonyi hangulat megélése.
A legnagyobb csodát mégis a gyermekek számára jelenti, a feldíszített karácsonyfa, a sok ajándék a Jézuskától maradandó élmény számukra, s a karácsony varázsát egész életükben magukban hordozzák.


Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.