Pofonegyszerű karácsonyi képeslapok készítése, saját kézzel!


Pofonegyszerű karácsonyi képeslapok készítése, saját kézzel!

A karácsony közeledtével egyre több embert kap el a szokásos karácsonyi láz, hiszen időbe be kell szerezni az ajándékokat és az alapanyagokat a karácsonyi menühöz. A messzebb élő rokonoknak, barátoknak pedig ebben az időszakban szebbnél szebb képeslapokat küldhetünk!

A mai modern világban sajnos egyre kevesebb ember küld kézzel fogható, papír képeslapot ünnepek alkalmával, hiszen az internet segítségével sokkal gyorsabban, egyszerűbben köszönthetjük szeretteinket. De talán itt az idő, hogy újra személyesebbé varázsoljuk a karácsonyi köszöntéseket és újra divatba hozzuk a képeslap küldést.

A kézzel készített ajándék varázsa

Nem kell arra törekednünk, hogy mindig a legszebb, legdrágább ajándékkal lepjük meg szeretteinket. Sokkal többet számít, ha egy személyre szabott, kézzel készített ajándékot adunk barátainkat. Ez a képeslapokra is igaz! Hiszen egy ötletes, saját kézzel elkészített képeslapnál nincs szívet melengetőbb üzenet egy távoli baráttól, vagy rokontól. Az emberek többsége azonban nem is gondolja, mennyire egyszerű, otthon megtalálható dolgokból, mennyire jópofa dolgokat ki lehet hozni!
A címzett az ilyen meglepetéseket biztosan jó szívvel tartja meg egy szép emléknek.

Szuper ötletes, gombos megoldás

Pár régi, színes gomb segítségével egyszerűen, jópofa képeslapot varázsolhatunk. Ilyenkor jó, ha a lapot fektetett helyzetbe tartjuk, majd sorba egy-egy centiméterre egymástól felragasztjuk a színes gombokat. Az a legjobb, ha mindegyik más színű, esetleg más méretű. A gombok lesznek a képeslapunkon a karácsonyfa gömbök. A felragasztáshoz ajánlatos ragasztópisztolyt használni!
Száradás után fekete filc segítségével rajzoljunk egy masnit a gombok fölé, majd egy egyenes vonalat felfelé, ez lesz a gömbök akasztó részei. Ezzel készen is vagyunk, a kedves képeslapunkkal, amit esetleg még egy szívhez szóló szöveggel díszíthetünk!


Pofonegyszerű karácsonyi képeslapok készítése, saját kézzel!

Ha ez után is túl sok gombunk maradt meg, akkor mutatok mégegy ötletet, amire felhasználhatjuk őket. A papírunkat most álló helyzetbe kell használnunk és sok zöld gomb segítségével, karácsonyfa alakot kell kialakítanunk belőle! Ragasztáshoz újra a legjobb, ha a ragasztópisztolyhoz nyúlunk. Ezután maradék színes gombokkal díszítjük még jobban fel a fánkat. Ez egy nagyon egyszerű ötlet, akár gyerekekkel is elkészíthető, de a ragasztást mindenképp felnőtt ember csinálja!

A karácsony jellegzetes motívuma lehet még a hó, a hóember és a hóesés ábrázolása. Erre pedig különböző méretű fehér gombokra lesz szükségünk! Célszerű ilyenkor sötétebb színű lapból megcsinálni a képeslap alapját, hiszen sötét színen fog jobban mutatni a fehér gomb.

Három nagyobb gomb segítségével megcsinálhatjuk a hóemberünket, egymás felé felragasztva a lapra, amit álló helyzetbe kell tartanunk. Fekete filc segítségével a hóembernek rajzolhatunk kalapot, ha alkoholos filcünk van, akkor szemet és répa orrát is készíthetünk neki, a legfelső gombra rárajzolva ezeket. Ha igazán apró fehér gombjaink is vannak, akkor hóesésként azokat is felragaszthatjuk a képeslapunkra.

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.