Karácsonyi üdvözletek postán vagy on-line?


Karácsonyi üdvözletek postán vagy on-line?

A karácsony az az időszak, amikor illendő, hogy hangot adjuk tiszteletünknek és szeretetünknek a másik személy iránt. Ennek egyik formája lehet a karácsonyi képeslap küldése.

A múltban csak postai úton volt ez megvalósítható. A történelem első karácsonyi üdvözlete az olasz Nicolo Monte Mellini nevéhez fűződik Perugiából, aki 1709-ben rokonainak kis kártyákra verseket és gondolatokat írt fel. Innen terjedt el az ötlet az egész világban.

Milyenek a lehetőségeink?
Az idő előrehaladtával a karácsonyi üdvözletek is új formát öltöttek. Legyen az on-line, sms, vagy e-mail formájában elküldve, nem is beszélve a közösségi hálókról. Csak meg kell írni a szöveget, képet csatolni hozzá és már kész is. Vajon melyik módszer ezek közül a legjobb?

Kinek küldjünk karácsonyi üdvözletet sms-ben?
Amennyiben néhány barátunknak esetleg ismerősünknek szeretnék nem hivatalosan, úgy ez is megfelelő lehet. Gyakoriak a vicces, humoros szövegek. Ám ezekkel csak óvatosan, tényleg csak a legközelebbi barátaink fogják értékelni!

Éreztesse ügyfeleivel, hogy tiszteli Őket.

A harmadik és egyben legideálisabb formája a jókívánságoknak a postai úton történő karácsonyi képeslap küldése. Legyen szó családtagról, ismerősről, barátokról vagy akár céges partnerekről, ügyfelekről. Közölje velük, hogy mennyire fontos a cégeik közt fennálló üzleti kapcsolat.

Klasszikus ám modern is egyben.
Nem számít, hogy kisebb vagy nagyobb cégről van szó. A karácsonyi üdvözletet postai úton ideális elküldeni. Az internet előretörésével háttérbe szorultak a hagyományos képeslapok. Ma azonban újra reneszánszát éli ez a szép szokás. Azt azonban ne feledjük el, hogy a posta lassúbb, mint az internet. A képeslapokat időben kell elküldeni.



Hozzászólás hozzáadása
Név:
Hozzászólás címe:
Hozzászólás:

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.