Fedezzük fel az újévi képeslapot


Piaci rés az üzleti kapcsolattartásban – Fedezzük fel az újévi képeslapot!

Ahogyan közeleg a Szeretet Ünnepe, úgy válik egyre sürgetőbbé a karácsonyi képeslap elküldése. Bár még majdnem két hónap van karácsonyig, pillanatok alatt itt lesz a december. Ha pedig akkor kezdjük el végiggondolni, hogy milyen képeslapot is szeretnénk, akkor bizony el fogunk késni annak elküldésével. Ilyenkor jön a mentőötlet: küldjünk karácsonyi képeslap helyett újévi üdvözletet!


Időzített üdvözletek?

Karácsonyi képeslap

Bizony előfordul, hogy nem sikerül időben elküldeni
 a karácsonyi képeslapot. Legyünk tisztában vele, hogy amennyiben az ünnepre szánjuk az üdvözletet, akkor érdemes legfeljebb november végéig elkészíttetnünk a képeslapot. Egyrészt azért, mert ha rövid határidővel adjuk fel az megrendelést, akkor feltehetően sürgősségi felárral fogják elkészíteni nekünk a karácsonyi képeslapot. Másrészt azért, mert nem szeretnénk valamely futárszolgálatra bízni az üdvözlet elküldését, hiszen a többletszolgáltatás igénybevétele a költségek növekedését jelentené.

Ha azonban az üdvözlet valóban csak az ünnep után érkezne meg, akkor már semmiképpen sem érdemes karácsonyi képeslapot csináltatnunk. Különösen az üzleti célból küldött köszöntés esetén lehet kellemetlen a kései érkezés.

Gondoljunk bele, milyen lehet a másik cégvezetőt fenyőfás üdvözlettel köszöntenünk január elején! Ha ilyen hibát követünk el, az arról fog árulkodni üzleti partnerünknek, hogy nem vagyunk képesek tartani a határidőket. Habár itt „csak” egy ünnepi üdvözletről volt szó, ám joggal gondolhatják azt, hogy „nagyobb dolgokban” (pl. megrendelés teljesítése, tárgyalásra való pontos érkezés stb.) is ilyen pontatlanok vagyunk.

Bizony, egy ilyen apróságnak tűnő gesztussal, mint a késve érkezett karácsonyi képeslap, hosszabb távon üzleti partnereink bizalmát kockáztatjuk. Érdemes ezért megelőzni ezeket az eseteket azzal, hogy valamilyen ötlettel „elkendőzzük” figyelmetlenségünket: ezt a célt szolgálja az újévi képeslap!


A jókedv és szerencse jegyében

karácsonyi képeslapHogyan is néz ki egy ilyen üdvözlet? Jól tudjuk, hogy gyakorlatban általában egyszerre kívánunk a képeslappal kellemes karácsonyi ünnepeket és 
boldog újévet. Ha azonban kifejezetten újévi képeslapot szeretnénk küldeni, akkor formai és tartalmi szempontból is kevesebb megkötéssel szembesülhetünk, mint a karácsonyi képeslap esetében.
Ha néhány szóval kéne jellemezni az újévi képeslapot, akkor ezek a szavak a „jókedv” és a „szerencse” lennének. Nyugodtan küldhetünk tehát élénk színű vicces vagy rajzos üdvözletet, hiszen ezek sokkal inkább elfogadottak az újesztendő, mint a karácsony köszöntése esetében. Gyakori újévi motívumok a szerencsét hozó malac, valamint a lóhere, amellyel sikereket kívánhatunk az elkövetkezendő 12 hónapra.
Természetesen, hogyha céges üdvözletről van szó, akkor is élhetünk a humor eszközével. Még fontosabb azonban, hogy az előttünk álló esztendőre kívánjunk sikereket üzleti partnerünknek. Természetesen nem elfelejtve megköszönni az elmúlt évben való sikeres együttműködést.


Fedezze fel az üzleti kapcsolattartás új útját!

Kétségtelen, hogy a hétköznapi életben is előfordul, hogy egyes – általában nem annyira közeli – ismerőseink csak újév alkalmából köszöntenek bennünket. (Persze, általában itt is a feledékenység szokott szerepet játszani.) Mi azonban ily módon könnyedén előnyünkre tudjuk fordítani az elsőre vesztesnek tűnő helyzetet. Gondoljuk csak végig: amíg karácsony tájékán tucatnyi – magán- és üzleti jellegű – üdvözlőlapot kapnak az emberek, addig a szilveszteri pezsgő eldurranása után már pár nappal már egyre kevesebb embert érdekel külön az új esztendő köszöntése. A január elején küldhető üdvözletet így olyan piaci résnek is felfoghatunk, melyet az üzleti partnerünkkel folytatott kapcsolattartás nyomán érdemes kihasználnunk.
Hozzászólás hozzáadása
Név:
Hozzászólás címe:
Hozzászólás:

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.