Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /spare/www/admini_cms/www.pamas.sk/include/lib.php on line 1475 Érdekességek a karácsonyi és újévi üdvözlőlapok történelméből.

Érdekességek a történelemből


Érdekességek a karácsonyi és újévi üdvözlőlapok történelméből. Hallot már róluk?

A világban mindennek megvan a maga hagyománya így a képeslapoknak is. Örvendetes az a tény, hogy az internet világában még mindig hagyománya van a papír alapú képeslapok küldésének.

A kezdetek kezdete egészen a régi Egyiptomig, Kínáig húzódik vissza, amikor még papiruszra írt szövegekkel köszöntötték az új év érkezését. A 15. században Európában megjelentek a kézzel gyártott képeslapok melyeket nem csak karácsonyra hanem Szent Valentin ünnepére is készítettek.

Karácsonyi üdvözlet Londonból

boldog családAmint az látható, a karácsonyi üdvözlet története valóban a régmúltba nyúlik vissza. De a valódi hivatalos üdvözlet Henry Cole üzletemeber nevéhez fűződik akinek nagyon fontos volt az etikett betartása. Ismerőseinek minden évben saját kézzel írott üdvözleteket küldött karácsonyra és újévre. Mivel fárasztotta a sok írás ezért felmerült benne az az ötlet és…1843-ban megszóllította John Callcott Hersley-t, hogy fessen neki egy képet. A képen a karácsonyi asztalnál helyet foglaló család látható és a szöveg:” Kellemes karácsonyt és boldog új évet.”

Nyomtatáskor ebből a képből több ezer darab készült. Később a képeslapokra karácsonyi témájú bélyeget is ragasztottak. A korabeli kritika támadta a képeslapokat, mivel szerintük a képen pezsgővel koccintó család az alkoholizmust reklámozza.

A történet visszanyúlik Olaszországba is

nicolo monte menilliMég egy emberről tudunk aki üdvözletekkel lepte meg a barátait. Ő Nicolo Monte Mellini volt Olaszországból. 1709-ben kis kártyákra írt üdvözleteket. Ezen ötleten felbuzdulva két milánói nyomdász képeket nyomtatott a kártyákra, majd árulni kezdték. Hogy végül is ki volt a legelső – azt még a történelem nem döntötte el.

Egyre nagyobb lett az érdeklődés a karácsonyi és újévi képeslapok iránt

A képeslapok aztán egy idő után bekerültek a köztudatba és hagyományossá vált a használatuk. Németroszágban a 19. században fametszetre nyomtatták az üdvözleteket. A 20. század 80-as éveiben az emberek teljesen egyedi képeslapokat kerestek ezért saját képeslapokat kezdtek gyártani.

A 21. század csodálatos képeslapjai

A jelen kor kínálata, valamint maga a gyártás is nagyon széleskörű. Barátoknak, családtagonak, ismerősöknek kollégáknak és cégeknek is küldünk. Kifejezve ezzel tiszteletünket és megbecsülésünket, mely segít felidézni a meghitt karácsony varázsát. Ne feledkezzen el Ön sem erről a szép tradícióról és gondoljon mindenkire, aki Önhöz közel áll. Kínálatunkban a klasszikus és modern minták közt megtalálahtóak a top karácsonyi képeslapok is. Tekintse meg kínálatunkat.

Sokan még a mai időkben is gyűjtik a képeslapokat.


Hozzászólás hozzáadása
Név:
Hozzászólás címe:
Hozzászólás:

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.